Pretraži...
VRH
Copy blog

Pokušaj sebe da prodaš sebi

Želiš da budeš copywriter? | Markola: Copy & Decaf Blog

U fazi pravljenja sajta za moja dva bloga zapitala sam se: „Šta bi tebe privuklo na tvom sajtu?“

@Kraljica sadržaja je živopisno opisala sajt kao veliku kuću. Ako nemaš stalnu kancelariju (kao ja) već radiš odasvuda uz vernog saradnika (laptop), sajt možeš da doživiš kao veliki poslovni prostor sa par manjih zasebnih kancelarija, ali u kojoj se tačno zna ko šta radi i čemu služi.

Kakve su dosad bile tvoje kancelarije?

Moje kancelarije nisu baš uvek bile po mom ukusu. U laboratorijama sam morala vrlo nežno da se krećem (a po prirodi sam trapava). Kancelarije sa debelim itisonima i masivnim stolovima prekirivenih tonom dokumentacije su me naučile strpljenju.

Jednu kancelariju sam i sama kreirala. Ali pošto je to bio prvi preduzetnički pokušaj nisam uspela da sam mirom popijem kafu.

Kancelarije na otvorenom su ostavile neizbrisiv trag. Parcele gde sam kopala zemlju, brojala biljke, sejala i ukrštala kukuruz…Zvezda u podne kad upekne ili iznenadni tamni oblak nadvije, svakako ostaje duboko urezano u sećanju.

Kreiraj sajt po tvom ukusu.

Za pravljenje kancelarije odnosno sajta kontaktirala sam Lenu  čije radove sam već videla i osećala da će razumeti šta želim. Na nekoliko linkova www.prewiew.themeforest.net , www.creativemarket.com  postoji mnogoooo ideja i ponuda kako može da izgleda sajt, lepo, šareno, puno slika, boja, slova…

Zapisivanje karakteristika svake, kao i prednosti i mane može da olakša posao, pa mi je posle tri dana ispijanja kafe i ocenjivanja, ostalo 8 tema lepotica u užem izboru.

Mislila sam : „Sad je već lako“.

Međutim, u svakoj od njih se krio delić mene.

Sajt je tvoj odraz.

Kada ti se svidi više stilova sajtova i ne znaš koji bi te najbolje opisao, pogledaj oko sebe, u svoj stan, dnevnu sobu, kuhinju… Kod mene bianka bela boja dominira u stanu, a sitnice sijaju bledo rozim odsjajem, pomalo apotekarski, romantično, moderno. Znači to sam ja, pomalo jednostavna, previše bela, uredna ali sa blagom dozom haotičnog nereda.

Opcija Live preview daje mogućnost prikaza stvarnog izgled sajta gde se može napraviti izbor za početne strane, broj slika, glavni meni, da li je lepše da se tekst pozicionira u sredini ili sa strane…

Dalje nije bilo teško suziti na tri opcije, a Lena je dala svoje stručno mišljenje o tehničkim stvarima:  Page size, Load time, Requests, Performance grade…

Uspela sam sebe da prodam sebi, a vidim da si i ti tu. Kako ti se sviđa moja kancelarija?

Markola

«

»

1 KOMENTAR

  • Maja

    fantastično

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *